Kapcsolat

Szaküzlet és szerviz:

7632 Pécs, Nagy Imre út 32. (bejárat a Melinda utca felől)

*** Térkép ***

Telefon: 

+36 72 738 473
+36 30 914 7501
+36 30 469 3828

For English services: 

+36 30 469 3828

E-mail:

info@centralpc.hu

Üzlet nyitva tartása:

H - Cs:    08:00 - 18:00
P:            08:00 - 14:00
Sz - V:     Zárva

Javítás otthonában:

H - Cs:    08:00 - 18:00
P:            08:00 - 14:00
Sz - V:     Zárva

Sürgősségi kiszállást Pécs területén 18:00 óra után, hétvégén, munka-szüneti vagy ünnepnapokon, telefonos egyeztetés után, emelt kiszállási és óradíj ellenében tudunk csak vállalni. Pontos  részletek a "Szerviz munkadíjak" menüpontban megtalálhatóak.

Cég:

Central PC Service Bt.
Adószám: 25504934-1-02
Cégjegyzékszám: 02-06-074448

Jogi képviselet

Könyvelés

Facebook

Google+

Közösségi háló

Megosztás

Bosszantó telepítési hibák a Windows 10 frissítése után. Mi segítünk!

2015.09.05.

Bosszantó telepítési hibák a Windows 10 frissítése után. Mi segítünk!

Már itt a cikk elején mindenképpen le kell szögeznünk, hogy a Windows 10 egy nagyon jó rendszer! A hiba a Microsoft borzalmasan erőszakos terjesztési stratégiájában van. Tisztán telepítve, tehát nem ráfrissítve! - gyönyörűen működik a Windows 10. Mi mindenképpen a tiszta telepítést javasoljuk ügyfeleinknek. Az alábbiakban megpróbáltuk összefoglalni az általunk megismert buktatókat.

-

számítógép szerviz, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szerviz, számítógép javítás, pc javítás. laptop szerviz, laptop javítás

 

Nem megy mindenkinél zökkenőmentesen az átállás, több hibajelenségtől is hangos a net. Első körben viszonylag sokan csaptak le a Microsoft legújabb operációs rendszerére, hiszen a hírek szerint az első pár hét alatt 50.000-nél is többen telepítették a hivatalos, webes frissítés használatával Magyarországon a Windows 10-et. Viszont a közösségi médiában, fórumokban és a szervizekben elszaporodó segélykiáltások és bosszankodó bejegyzések tanúsága szerint ez nem ment mindenkinek egyszerűen. Sőt tapasztalataink szerint és a rengeteg behozott gépből kiindulva a telepítések nagy része bosszantó hibák sorozatával társult. Természetesen plusz munkával, de megoldható, hogy mindenkinek, aki legális Windows 7-8 termékkulccsal rendelkezik, jogtiszta Windows 10-es rendszere legyen. Bátran keressenek meg bennünket, segítünk az átállásban!

-

windows 10, ingyenes frissítés, köszönjük, hogy regisztrált az ingyenes frissítésre

-

  • Az egyik tipikus hibajelenség az, amikor a Windows 10 feltelepül ugyan a gépre, ám több alkatrész és periféria meghajtó programja hibát jelez. Történik mindez annak ellenére, hogy a telepítés előtt a „segéd” megvizsgálta az adott konfigurációt, és közölte, hogy minden hardver teljesen kompatibilis, indulhat a frissítés. A legbosszantóbb, amikor a hálózati eszközök mondják be az unalmast az újraindítás után, így netkapcsolat híján a felhasználó még segítséget sem tud találni a problémára.
-

driver, illesztőprogram, hibák, hibaüzenet, perifériák

-

  • Egy másik hibajelenség már telepítés közben jelentkezik. Többen jelezték, hogy a frissítési folyamat, de akár egy tiszta, mindent letörlő telepítés esetén is a telepítés menetét jelző számláló egyszer csak eltűnik, és egy üres, fekete képernyővel fagy meg a rendszer. Tény, hogy ez a fekete képernyő dolog folyamatosan visszatérő jelenség a frissített gépek esetében.

-

fekete képernyő, fagyás, windows 10 telepítés

-

  • Szintén idegesítő és időrabló egy olyan gikszer, amibe mi magunk is belefutottunk az egyik ügyfél gépén. Ez a hiba az olyan Windows 7-ről és 8.1-ről indított frissítéseket érintheti, ahol azt az opciót választjuk, hogy maradjon meg minden telepített alkalmazás és adat. A 30-40 perces frissítés utolsó szakaszában egyszer csak újraindul a gép, majd közli, hogy visszaállítja az előző Windows verziót. Újabb 10-15 perc elteltével a korábbi rendszerbe visszatérve egy hibaüzenet fogad, miszerint az adat migráció hibája miatt a telepítés meghiúsult.
-

:(, visszaállítás utáni hiba, adat migráció hibája miatt a telepítés meghiúsult

-

  • Bármennyire is vigyázunk, a frissítési folyamat során megsérülhetnek rendszerfájlok, melyek akadályozzák a gép hibátlan és gördülékeny működését. Ha a Windows erőforrás-védelem (WRP) egy fájlja hiányzik vagy sérült, előfordulhat, hogy a Windows a várttól eltérő módon működik. Lehetséges például, hogy néhány Windows-funkció nem működik, vagy végső esetben összeomlik.
-

Recovery, javítás szükséges, rendszer fájlok sérülése, működési hibák

-

  • Visszatérő jelenség, hogy nem működnek vagy leállnak a ModernUI-s alkalmazások, nem működik az új Start menü, a Gépház alkalmazás, illetve az Áruházat nem lehet megnyitni. Gyakori még, hogy a Windows Update képtelen frissíteni a rendszert, csak 0%-on áll folyamatosan. Ezeknek a hibáknak a helyrehozása gyakorlatilag majdnem lehetetlen.
-

hiba, critical error, kritikus hiba, hibaüzenet,

-

  • Leginkább laptopoknál jön elő a wifi kapcsolódási hiba, hiába van rendben a meghajtó program mégsem sikerül csatlakozni a hálózathoz.
-

wi-fi hiba, vezeték nélküli hálózati hiba, nincsenek elérhető hálózatok

-

  • Többször találkoztunk olyan hibával is, hogy ha több felhasználói fiók volt a gépen, akkor az egyik fiók jellemzően sérült lesz frissítés után. Vagy ha egy másik fiókot próbál az ügyfél létrehozni, akkor az új és a régi fióknál is jelentkezik a már fentebb leírt hiba, hogy a ModernUI-s alkalmazások nem indulnak el, nem működik az új Start menü és a Gépház alkalmazást, illetve az Áruházat nem lehet megnyitni.
-

próbálja újra, felhasználói fiókok sérülése,

-

A legtöbb fenti hiba esetén vagy automatikusan, vagy a felhasználó beavatkozásával visszaállítható a Windows azon verziója, amelyről frissítettünk, ám akkor már olyan jelenséggel szembesülhetünk, hogy bizonyos driver-problémák továbbra is megmaradtak, és csak egy tiszta, mindent letörlő telepítés segített. A Microsoft egyelőre nem reagált ezekre a bejelentésekre, bár szakembereik a vállalat fórumain igyekeznek egyenként javaslatokat adni a javításra (a jelek szerint egyelőre kevés sikerrel).

-


számítógép szerviz, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szerviz, számítógép javítás, pc javítás. laptop szerviz, laptop javítás, notebook szerviz, notebook javítás, kiszállás, otthoni javítás, szerviz otthonában, informatikus, számítástechnika

vissza