Kapcsolat

Számítógép és Laptop szerviz:

7632 Pécs, Nagy Imre út 32. (bejárat a Melinda utca felől)

*** Térkép ***

Telefon (munkaidőben): 

+36 72 738 473

For English services: 

+36 30 469 3828

E-mail:

info@centralpc.hu

Üzlet nyitvatartása:

H - Cs:    08:00 - 18:00
P:            08:00 - 14:00
Sz - V:     Zárva

Javítás otthonában:

H - Cs:    08:00 - 18:00
P:            08:00 - 14:00
Sz - V:     Zárva


Pontos  részletek a "Szerviz munkadíjak" menüpontban megtalálhatóak.

Cég:

Central PC Service Bt.
Adószám: 25504934-1-02
Cégjegyzékszám: 02-06-074448

Adatkezelési tájékoztató

Jogi képviselet

Facebook

Közösségi háló

Megosztás

Top 4 fizetős + 1 ingyenes vírusirtó Windows 10-hez: Biztonság a gépünkön!

2021.04.05.

Top 4 fizetős + 1 ingyenes vírusirtó Windows 10-hez: Biztonság a gépünkön!

Szervizünk számos Windows 10-es eszközön tesztelte a piac legnépszerűbb vírusirtóit.

 

A munkánk során, akarva-akaratlanul minden típusú fizetős és ingyenes védelmi eszközzel találkozunk az ügyfelek által behozott gépeken. Már többször foglalkoztunk a vírusvédelem fontosságával régebbi cikkeinkben (10 jel, ami arra utal, hogy vírus van a gépénZsarolóvírus (ransomware), illetve a Minden, ami asztali PC blogunkban).


windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás


Kártékony, illetve kéretlen szoftverek felismerése, internetbiztonság, banki adatok védelem, ár/érték arány és magyar nyelvi támogatás szerint próbáltuk rangsorolni a különböző vírusvédelmi megoldásokat. Természetesen figyelembe vettük, hogy az alkalmazott védelmi szoftver használata specifikusan mennyire terheli le a gép erőforrásait pusztán a működésével.

Azonban nem volt egyszerű maga a teszt. Rengeteg, borzalmasan rossz és gyenge vírusirtó vagy annak látszó szoftver van a piacon, igen, sajnos az ingyenes kategória kimagaslik ebben. Egyszerűen el kell fogadnunk azt a tényt, hogy semmi sincs ingyen, pláne nem egy teljeskörű védelmet kínáló vírusirtó szoftver. Például ilyen csodákkal is találkoztunk munkánk során:


windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, hamis vírusirtó, kamu vírusirtó, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás

 

Még néhány jól ismert márka sem rendelkezett azzal a biztonsági szinttel, amire számítottunk. Ha el is érték a nagyjából elfogadható kártékony vírus és szoftver felismerési arányokat, soknál tapasztaltuk, hogy tévesen dobtak fel vakriasztásokat, illetve azért is mutattak hamis pozitív vírustalálati eredményeket, hogy bizonyítsák úgymond a „hasznos” létüket, illetve, hogy a felhasználó megvásárolja a fizetős verzióját a programnak.

Több tesztelt alkalmazás lelassította az aktuális gépet, alapvető (szerintünk szándékos) programhibákat tartalmaztak (pld. eltávolításuk után nem működött az internetkapcsolat, nem ment az egér, billentyűzet), kéretlen alkalmazásokat telepítettek, vagy elképesztően magas éves díjat kértek értük.

Nyugodt szívvel az ingyenes megoldások közül, szervizünk, egyedül a Windows 10 részét képező alapértelmezett biztonsági alkalmazást, a Windows Defender-t tudja ajánlani, jelenkori nevén „Windows biztonság” néven találjuk meg (a Windows 10 korábbi verzióiban a Windows biztonság neve Windows Defender biztonsági központ volt).  Amely révén valamilyen alapszintű védelmet mindenképp kap a gépünk, de ezt részletesen kifejtjük a cikkünkben.


windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, AV-Test, SE Labs , AV-Comparatives, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás

 

Három elismert kutatóintézet eredményeit néztük át: AV-Test, SE Labs , és a AV-Comparatives. Tesztjeiket, méréseiket egyrészt elemeztük (mondjuk alapvetően szkeptikusak vagyunk ezekkel az eredményekkel, mert általunk használhatatlannak tartott ingyenes vagy számunkra teljesen ismeretlen vírusirtók is tudnak jól szerepelni, de hogy ebben mennyi az üzlet és a marketing, azt csak a cégek tudnák megmondani) és ehhez társítottuk saját szervizes és szubjektív tapasztalatainkat, hogy kiderüljön, a hatékonyságuk alapján szerintünk jelenleg melyik a legjobb végpontvédelem.


windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás

 

Cégünk szerint, a legjobb 4 prémium, fizetős vírusirtó Windows 10-hez:


windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, eset nod32, eset internet security, kaspersky internet security, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás

 

Eset Security, Kaspersky Security , Bitdefender Security, Norton Security


Szeretnénk már itt leszögezni, hogy ebből a 4 kiváló alkalmazásból, nem szeretnénk sorrendet alkotni, egyrészt nem lenne valós, illetve itt már rábíznánk az olvasóinkra, hogy melyik programot és abból is melyik csomagot választják. Mind a 4 cégnek van általános felhasználásra jellemzően elegendő végpontvédelme „Antivirus” és teljes körű (tűzfal, jelszó védelem, gyermek felügyelet/védelem) „Internet Security / Premium” verziója. Mind a 4 program magyar nyelvű, könnyen konfigurálható, megbízható, gyakorlatilag teljes körű védelmi megoldást biztosít általános és üzleti felhasználásra egyaránt.

Szervizünkben mi az ESET termékeit ajánljuk és értékesítjük hivatalos viszonteladóként. A megállapodás keretében kedvezményesen biztosítjuk ügyfeleinknek a cég vírusirtó és egyéb biztonságtechnikai szoftvermegoldásait, valamint technikai támogatást nyújtunk beüzemelésükkel, használatukkal kapcsolatban. Megrendelés esetén átvállaljuk a licenccel kapcsolatos ügyintézéseket.


windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, eset internet security, eset nod32 antivirus, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás

 

Azért esett a választásunk az ESET termékcsaládra, mert egyedül a hazai piacon, ők kínálnak nagyon komoly, 50%-os kedvezményt (pedagógus, egészségügyi dolgozó, nyugdíjas, diák, honvédségi és BM dolgozó) ami nagyon fontos az ügyfeleink számára.

 

Cégünk szerint, a +1 legjobb ingyenes vírusirtó Windows 10-hez:

 

windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, windows defender, windows biztonság, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás

 

Windows biztonság (Windows Defender)

 

A Windows részét képező integrált vírusvédelem + tűzfal megoldás keveseknek jutna eszébe akkor, ha prémium szintű védelmet keresnek különböző vírusok, kémprogramok és trójaiak ellen. Vajon ez az alkalmazás megfelelő szintű védelmet nyújt az előbb említett fenyegetések ellen, vagy érdemesebb más megoldást keresnünk?

A Windows biztonság alkalmazásban megtaláljuk a zsarolóvírusok, trójaiak, közönséges kártevők és vírusok elleni védelmet és mivel integrált része a Windows 10-nek, akkor is működik, ha nem telepítünk külső vírusvédelmi szoftvert, így alapszintű védelmet mindenképp kap gépünk. Emellett képes automatikusan észlelni más gyártók vírusvédelmi rendszereit, így nyugodtan és könnyen eltávolíthatjuk a lejárt vagy elavult víruskeresőket, a Windows biztonság azonnal helyettesíti azokat. Ha telepítve van és be van kapcsolva egy másik víruskereső alkalmazás, akkor a víruskereső automatikusan kikapcsol. Ha eltávolítjuk a másik alkalmazást, a Windows biztonság víruskereső automatikusan bekapcsol. Az más kérdés, hogy nagyon sokszor tapasztaltuk ügyfeleink által behozott gépek esetén, hogy a minden fajta szuper „ingyenes” használhatatlan vagy kamu szoftver eltávolítása után a Windows biztonság nem tud frissülni, pontosabban el se indul, vagy nem tudja az aktuális frissítéseket letölteni. Ilyen esetben csak a Windows újratelepítése hozott megoldást.


windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, windows defender, windows biztonság, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás

 

A vírusok és kártevők elleni védelmen túl a Windows biztonság alkalmazásban megtalálható még a Fokozott biztonságú Windows-tűzfal is, amely segítségével átfogó, mindenre kiterjedő tűzfalszabályokat hozhatunk kimenő és bejövő irányokba egyaránt. Kapunk még adathalászat elleni védelmet is, amely automatikusan beépül a Microsoft saját gyártású böngészőjébe, a Microsoft Edge-be. Ami viszont komoly hiba, hogy egyetlen más böngészőt nem támogat, illetve az adatainkra vadászó weboldalak jelentős része simán, mindenféle figyelmeztetés nélkül átcsúszott ezen a védelmi vonalon. Ami segíthet esetleg ezen a problémán, hogy telepítünk az általunk használt böngészőbe kiegészítő bővítményként pld. Adguard-ot vagy uBlock Origin-t, amelyek képesek jelezni és blokkolni egyrészt a felugró reklámokat és a jelzik a veszélyes weboldalakat.


windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, pup, kéretlen alkalmazás, reklámprogram, eltávolítás, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás

 

A legnagyobb probléma: a Windows biztonság nem észlel vagy távolít el számos „alacsony kockázatú” kártevőnek is beillő (PUP) programot, gondolunk itt nemkívánatos kéretlen alkalmazásokra, reklámprogramokra stb. Mivel a cég elgondolása szerint legtöbb felhasználót nem zavarják ezek. Ezzel nehéz azonosulnunk, mivel a potenciálisan kéretlen programok ellophatják személyes adatainkat, reklámokkal áraszthatják el a képernyőt és használhatatlanságig lassíthatják a számítógépünket. Habár borzalmasan zavarók tudnak lenni a felugró hirdetések és hasonló idegesítő jelenségek, még mindig elviselhetőbb, mint ha a rendszerünket elérné egy komolyabb zsarolóvírus támadás.


windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, onedrive, zsarolóvírus, eltávolítás, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás

 

Ha már a zsarolóvírusokat említettük: a Windows biztonság képes integráltan kezelni a Microsoft által kínált felhőtárhelyet, az OneDrive-ot, így azt használja fel az ellenük történő védekezésre. Lehetőséget kapunk arra, hogy a Windows biztonság alkalmazáson keresztül felmásoljuk az OneDrive-ra kritikus fontosságú fájljainkat és mappáinkat, így még zsarolóvírusos támadás esetén is megmaradnak azok a felhőben. A Microsoft védelmének része még a felhő alapú védelem is, így egyaránt hatékony védelmet kapunk az ismert és ismeretlen kártevők ellen. Azonban, sajnos szervizes tapasztalatunk szerint zsarolóvírusok egy jelentős része ellen nem nyújt valódi védelmet a program, csak árukapcsolás révén hozzátettek egy másik (fizetős) Microsoft terméket.


windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, windows defender, eset nod32 security, vs, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás

 

Konklúzió:

A Windows biztonság és összetevői a Windows 10 alapértelmezett része, az operációs rendszer megvásárlásával egyetemben használhatjuk is. Rengeteg hasznos funkciót nyújtanak ezek az eszközök, ráadásul a Microsoft nem is próbálja meg a felhasználókat különféle extra fizetős funkciók ígéretével vásárlásra buzdítani, egy kivétel van, amit mi különben is minden felhasználónak ajánlunk a teljes körű adatbiztonság miatt, a OneDrive felhő alapú tárolási rendszere és védelmi vonala.

A védelem csak alapszintű, így csak gyakorlott felhasználóknak merjük ajánlani, akik tudják, hogy mit-miért tesznek, illetve kiegészítő alkalmazásokat is használnak a rendszerük védelmére (erről még csak annyit, hogy mi is fizetős védelmet használunk az üzletünkben). Amennyiben nem vagyunk biztosak magunkban és a számítástechnikai eszközeinket más, fontos dolgokra is használjuk (munkára, pénzügyi műveletekre, online vásárlásra, adattárolásra stb.), akkor a Windows biztonság védelme már nem lesz elegendő. Ehhez már prémium, fizetős vírusirtóra van szükség. Szerencsére utóbbiak jó része megfizethető, hatékony és teljes körű védelmi megoldást biztosít általános és üzleti felhasználásra egyaránt.


windows 10, legjobb vírusirtó, vírusirtó teszt 2021, windows defender, eset nod32 security, vs, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop szerviz pécs, laptop javítás pécs, számítógép szerviz, számítógép javítás, laptop szervíz, notebook szerviz, eladó laptop, olcsó laptop, notebook javítás, eladó használt számítógépek pécs, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szervíz, számítógép javítás, pc javítás

 


laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop javítás, laptop szerviz, törött laptop, notebook nem indul, pc szerviz, számítógép szerviz, laptop szervíz, számítógép szervíz, számítógép javítás, pc szerviz, pc szervíz, pc javítás, pécs, laptop szervizelése, notebook javítás olcsón, laptop javítás olcsón, számítógép javítás olcsón, laptop szervíz, laptop javítás pécs, számítógép szervíz, számítógép javítás pécs, pc szerviz pécs, pc szervíz, pc javítás pécs, lenovo szerviz pécs, Asus szerviz pécs, HP szerviz pécs, Acer szerviz pécs, Toshiba szerviz pécs, Sony Vaio szerviz pécs, MSI szerviz pécs, Samsung szerviz Pécs, Fujitsu Siemens szerviz Pécs, Packard Bell szerviz Pécs

vissza