Zsarolóvírus (ransomware)

Zsarolóvírus (ransomware)
2016.08.16.

"Magyar kórházat bénított meg a zsarolóvírus..." "A teljes gépet zárolja a Petya nevű kártevő..." "Ransomware-vészhelyzetet hirdetett Amerika és Kanada..."

 

Central PC - Windows blog

 

Ezt a cikket több mint két éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

 

Ehhez hasonló hírek lepték el a médiát az utóbbi hetekben, hónapokban. A zsarolóvírusok egyre nagyobb pusztítást okoznak mindenhol, az áldozatok száma folyamatosan növekszik, a támadások jellege folyamatosan változik. 

Napjaink egyik leggyorsabban terjedő és pusztító kártékony programja zárolja a felhasználók fájljait vagy akár a teljes merevlemezüket. Egy óvatlan kattintás, egy ismeretlen feladótól származó csatolmány, egy weboldalba ágyazott káros tartalom és legféltettebb családi fényképeink, fontos céges és magán dokumentumaink egy pillanat alatt a vírus áldozatai lesznek. A visszaállítás nem lehetséges, a károkozás mértéke komoly összegben mérhető.

 

Zsarolóvírus ransomware, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop javítás

 

Mit okoznak a ransomware-ek?

  • A ransomware vírusok titkosíthatják az áldozat adatait, például az üzleti dokumentumokat, a videókat és a fotókat is. Ezt követően a fájlok visszaállításáért cserébe váltságdíjat követelnek.
  • Az ilyen vírusok előre meghatározott dokumentumokat, multimédiás fájlokat és más fontos adatokat pusztíthatnak el. Természetesen akár elengedhetetlen rendszerkomponenseket vagy más szoftverek fontos elemeit is törölhetik.
  • A zsarolóvírusok emellett képesek lehetnek felhasználónevek, jelszavak, értékes dokumentumok, személyazonossági információk és más érzékeny adatok eltulajdonítására is. Az adatokat az interneten keresztül távoli szerverre továbbítják.
  • Ransomware-fertőzés esetén a rendszer szinte teljesen használhatatlanná válhat. Az ilyen fenyegetések a rendszer általános teljesítményét is ronthatják.
  • A ransomware-ek és a crypto-ransomware-ek pillanatok alatt leállíthatják az antivírus, antispyware és más biztonsági programokat, lerombolva ezzel az alapvető rendszervédelmet.
  • A ransomware-eknek természetesen nincs beépített eltávolítási funkciójuk. A hozzájuk tartozó folyamatokat, fájlokat és egyéb elemeket is elrejtik, hogy még nehezebbé tegyék az eltávolítást.
  • Egyértelmű, hogy a ransomware-ek nagyon veszélyesek. Habár saját magukat nem terjesztik, a megtámadott rendszerben komoly problémákat okozhatnak. Elengedhetetlen adatokat tehetnek hozzáférhetetlenné, a teljes rendszert működésképtelenné tehetik, sőt, személyes adatokat tulajdoníthatnak el.
    Nagyon fontos, hogy NE fizesse ki a követelt váltságdíjat, mert ez nem segít a fertőzés eltávolításában és az adatok visszaállításában. 

 

Zsarolóvírus ransomware, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz pécs, számítógép szervíz pécs, laptop javítás

 

Védekezés a ransomware-ek ellen:

  • Rendszeresen offline mentsük a legértékesebb adatainkat külső adathordozóra.
  • Lássuk el aktív vírusvédelemmel a számítógépünket. Az ingyenes vírusírtókat jobb elkerülni (Avast, AVG és társai).
  • Frissítsük rendszeresen a kiválasztott és feltelepített biztonsági szoftver vírusleíró adatbázisát, az operációs rendszert valamint a böngészőt és bővítményeit is.

 

Hivatalosan tanúsított ESET viszonteladók lettünk!

Cégünk viszonteladói szerződést kötött a Sicontact Kft-vel, az ESET Software kizárólagos magyarországi disztribútorával. A megállapodás keretében kedvezményesen biztosítjuk ügyfeleinknek a cég vírusirtó és egyéb biztonságtechnikai szoftvermegoldásait, valamint technikai támogatást nyújtunk beüzemelésükkel, használatukkal kapcsolatban.

Megrendelés esetén átvállaljuk a licenccel kapcsolatos ügyintézéseket!

A cég fő termékei a NOD32 Antivirus szoftver és az ESET Smart Security szoftvercsomag, mely a NOD32 vírusirtó program mellett tűzfalat és levélszemétszűrő szolgáltatásokat is tartalmaz.

 

eset antivirus, security, nod32, hivatalos viszonteladó, pécs, vírusirtás, laptop szerviz, számítógép szerviz, laptop javítás

 

 

Forduljon hozzánk bizalommal, hogy partnerként segíthessünk!

A Central PC számítógép és laptop szerviz a karbantartási és támogató szolgáltatások teljes portfólióját biztosítja.

7632 Pécs, Kertváros, Nagy Imre út 32.

(bejárat a Melinda utca felől)

 

 

Central PC, nyitvatartás, laptop szerviz pécs, számítógép szerviz pécs, laptop szervíz, számítógép szervíz, laptop javítás, törött laptop, notebook nem indul, pc szerviz, számítógép szerviz, laptop szervíz, számítógép szervíz, számítógép javítás

 

számítógép szerviz, laptop szerviz, laptop javítás

Vissza