Kapcsolat

Számítógép és Laptop szerviz:

7632 Pécs, Nagy Imre út 32. (bejárat a Melinda utca felől)

*** Térkép ***

Telefon (munkaidőben): 

+36 72 738 473

For English services: 

+36 30 469 3828

E-mail:

info@centralpc.hu

Üzlet nyitvatartása:

H - Cs:    08:00 - 18:00
P:            08:00 - 14:00
Sz - V:     Zárva

Javítás otthonában:

H - Cs:    08:00 - 18:00
P:            08:00 - 14:00
Sz - V:     Zárva


Pontos  részletek a "Szerviz munkadíjak" menüpontban megtalálhatóak.

Cég:

Central PC Service Bt.
Adószám: 25504934-1-02
Cégjegyzékszám: 02-06-074448

Jogi képviselet

Facebook

Közösségi háló

Megosztás

Zsarolóvírus (ransomware)

2016.08.16.

Zsarolóvírus (ransomware)

"Magyar kórházat bénított meg a zsarolóvírus..."
"A teljes gépet zárolja a Petya nevű kártevő..."
"Ransomware-vészhelyzetet hirdetett Amerika és Kanada..."

.

Ehhez hasonló hírek lepték el a médiát az utóbbi hetekben, hónapokban. A zsarolóvírusok egyre nagyobb pusztítást okoznak mindenhol, az áldozatok száma folyamatosan növekszik, a támadások jellege folyamatosan változik. 

Napjaink egyik leggyorsabban terjedő és pusztító kártékony programja zárolja a felhasználók fájljait vagy akár a teljes merevlemezüket. Egy óvatlan kattintás, egy ismeretlen feladótól származó csatolmány, egy weboldalba ágyazott káros tartalom és legféltettebb családi fényképeink, fontos céges és magán dokumentumaink egy pillanat alatt a vírus áldozatai lesznek. A visszaállítás nem lehetséges, a károkozás mértéke komoly összegben mérhető.

.

zsaroló vírus, vigyázat, veszély, mit tegyek


Mit okoznak a ransomware-ek?

 • A ransomware vírusok titkosíthatják az áldozat adatait, például az üzleti dokumentumokat, a videókat és a fotókat is. Ezt követően a fájlok visszaállításáért cserébe váltságdíjat követelnek.
 • Az ilyen vírusok előre meghatározott dokumentumokat, multimédiás fájlokat és más fontos adatokat pusztíthatnak el. Természetesen akár elengedhetetlen rendszerkomponenseket vagy más szoftverek fontos elemeit is törölhetik.
 • A zsarolóvírusok emellett képesek lehetnek felhasználónevek, jelszavak, értékes dokumentumok, személyazonossági információk és más érzékeny adatok eltulajdonítására is. Az adatokat az interneten keresztül távoli szerverre továbbítják.
 • Ransomware-fertőzés esetén a rendszer szinte teljesen használhatatlanná válhat. Az ilyen fenyegetések a rendszer általános teljesítményét is ronthatják.
 • A ransomware-ek és a crypto-ransomware-ek pillanatok alatt leállíthatják az antivírus, antispyware és más biztonsági programokat, lerombolva ezzel az alapvető rendszervédelmet.
 • A ransomware-eknek természetesen nincs beépített eltávolítási funkciójuk. A hozzájuk tartozó folyamatokat, fájlokat és egyéb elemeket is elrejtik, hogy még nehezebbé tegyék az eltávolítást.
 • Egyértelmű, hogy a ransomware-ek nagyon veszélyesek. Habár saját magukat nem terjesztik, a megtámadott rendszerben komoly problémákat okozhatnak. Elengedhetetlen adatokat tehetnek hozzáférhetetlenné, a teljes rendszert működésképtelenné tehetik, sőt, személyes adatokat tulajdoníthatnak el.
  Nagyon fontos, hogy NE fizesse ki a követelt váltságdíjat, mert ez nem segít a fertőzés eltávolításában és az adatok visszaállításában. 
.

fizetés, ne hagyja becsapni magát, veszélyes, szerviz, profi megoldás


Védekezés a ransomware-ek ellen:

 • Rendszeresen offline mentsük a legértékesebb adatainkat külső adathordozóra.
 • Lássuk el aktív vírusvédelemmel a számítógépünket. Az ingyenes vírusírtókat jobb elkerülni (Avast, AVG és társai).
 • Frissítsük rendszeresen a kiválasztott és feltelepített biztonsági szoftver vírusleíró adatbázisát, az operációs rendszert valamint a böngészőt és bővítményeit is.

Komplett megbízható védelem kialakításáért forduljon cégünkhöz bizalommal!


A leírásért köszönet a zsarolovirus.hu-nak!

számítógép szerviz, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szerviz, számítógép javítás, pc javítás. laptop szerviz, laptop javítás, notebook szerviz, notebook javítás, kiszállás, otthoni javítás, szerviz otthonában, informatikus, számítástechnika, számítógépszerviz, laptopszerviz

vissza