Kapcsolat

Számítógép és Laptop szerviz:

7632 Pécs, Nagy Imre út 32. (bejárat a Melinda utca felől)

*** Térkép ***

Telefon (munkaidőben): 

+36 72 738 473

For English services: 

+36 30 469 3828

E-mail:

info@centralpc.hu

Üzlet nyitvatartása:

H - Cs:    08:00 - 18:00
P:            08:00 - 14:00
Sz - V:     Zárva

Javítás otthonában:

H - Cs:    08:00 - 18:00
P:            08:00 - 14:00
Sz - V:     Zárva


Pontos  részletek a "Szerviz munkadíjak" menüpontban megtalálhatóak.

Cég:

Central PC Service Bt.
Adószám: 25504934-1-02
Cégjegyzékszám: 02-06-074448

Adatkezelési tájékoztató

Jogi képviselet

Facebook

Közösségi háló

Megosztás

Zsarolóvírus (ransomware)

2016.08.16.

Zsarolóvírus (ransomware)

"Magyar kórházat bénított meg a zsarolóvírus..."
"A teljes gépet zárolja a Petya nevű kártevő..."
"Ransomware-vészhelyzetet hirdetett Amerika és Kanada..."

.

Ehhez hasonló hírek lepték el a médiát az utóbbi hetekben, hónapokban. A zsarolóvírusok egyre nagyobb pusztítást okoznak mindenhol, az áldozatok száma folyamatosan növekszik, a támadások jellege folyamatosan változik. 

Napjaink egyik leggyorsabban terjedő és pusztító kártékony programja zárolja a felhasználók fájljait vagy akár a teljes merevlemezüket. Egy óvatlan kattintás, egy ismeretlen feladótól származó csatolmány, egy weboldalba ágyazott káros tartalom és legféltettebb családi fényképeink, fontos céges és magán dokumentumaink egy pillanat alatt a vírus áldozatai lesznek. A visszaállítás nem lehetséges, a károkozás mértéke komoly összegben mérhető.

.

zsaroló vírus, vigyázat, veszély, mit tegyek


Mit okoznak a ransomware-ek?

 • A ransomware vírusok titkosíthatják az áldozat adatait, például az üzleti dokumentumokat, a videókat és a fotókat is. Ezt követően a fájlok visszaállításáért cserébe váltságdíjat követelnek.
 • Az ilyen vírusok előre meghatározott dokumentumokat, multimédiás fájlokat és más fontos adatokat pusztíthatnak el. Természetesen akár elengedhetetlen rendszerkomponenseket vagy más szoftverek fontos elemeit is törölhetik.
 • A zsarolóvírusok emellett képesek lehetnek felhasználónevek, jelszavak, értékes dokumentumok, személyazonossági információk és más érzékeny adatok eltulajdonítására is. Az adatokat az interneten keresztül távoli szerverre továbbítják.
 • Ransomware-fertőzés esetén a rendszer szinte teljesen használhatatlanná válhat. Az ilyen fenyegetések a rendszer általános teljesítményét is ronthatják.
 • A ransomware-ek és a crypto-ransomware-ek pillanatok alatt leállíthatják az antivírus, antispyware és más biztonsági programokat, lerombolva ezzel az alapvető rendszervédelmet.
 • A ransomware-eknek természetesen nincs beépített eltávolítási funkciójuk. A hozzájuk tartozó folyamatokat, fájlokat és egyéb elemeket is elrejtik, hogy még nehezebbé tegyék az eltávolítást.
 • Egyértelmű, hogy a ransomware-ek nagyon veszélyesek. Habár saját magukat nem terjesztik, a megtámadott rendszerben komoly problémákat okozhatnak. Elengedhetetlen adatokat tehetnek hozzáférhetetlenné, a teljes rendszert működésképtelenné tehetik, sőt, személyes adatokat tulajdoníthatnak el.
  Nagyon fontos, hogy NE fizesse ki a követelt váltságdíjat, mert ez nem segít a fertőzés eltávolításában és az adatok visszaállításában. 
.

fizetés, ne hagyja becsapni magát, veszélyes, szerviz, profi megoldás


Védekezés a ransomware-ek ellen:

 • Rendszeresen offline mentsük a legértékesebb adatainkat külső adathordozóra.
 • Lássuk el aktív vírusvédelemmel a számítógépünket. Az ingyenes vírusírtókat jobb elkerülni (Avast, AVG és társai).
 • Frissítsük rendszeresen a kiválasztott és feltelepített biztonsági szoftver vírusleíró adatbázisát, az operációs rendszert valamint a böngészőt és bővítményeit is.

Komplett megbízható védelem kialakításáért forduljon cégünkhöz bizalommal!

számítógép szerviz, laptop szervíz, notebook szervíz, pc szerviz, számítógép javítás, pc javítás. laptop szerviz, laptop javítás, notebook szerviz, notebook javítás, kiszállás, otthoni javítás, szerviz otthonában, informatikus, számítástechnika, számítógépszerviz, laptopszerviz

vissza